TERÀPIA FLORAL-FLORS DE BACH

En un moment en què la medicina natural apareix com un camí per millorar la nostra salut i qualitat de vida, les Flors de Bach poden ser una ajuda excel.lent per les persones per a què recuperin la confiança en elles mateixes i siguin capaces de prendre decisions i enfrontar-se a qualsevol situació, per aconseguir el tant desitjat equilibri dins d’un món complicat com el nostre.
La teràpia floral es basa en la teoria d’Edward Bach, un metge d’origen Gal.lès. Segons Edward Bach (1886-1936) les malalties són resultat d’un conflicte intern que apareix quan les coses que fem i les que volem fer no coincideixen i si aquesta situació es manté durant molt de temps apareix un estat d’ànim negatiu i quan aquest es fa crònic, apareix la malaltia, trastorn o malestar que afecta la nostra qualitat de vida. Va identificar 38 estats d’ànim negatius bàsics i va crear una essència floral per a cada un d’ells.
Els remeis florals de Bach són preparats a base de plantes i arbres silvestres del bosc. D’aquestes s’obté la informació o l’energia de la planta amb propietats terapèutiques.
Segons el Dr. Bach, l’actitud mental juga un paper vital a l’hora de mantenir la salut o de recuperar-nos d’una malaltia. Quan estem feliços i positius, obtenim més de la vida i podem donar més a la nostra família i amics. Però, de vegades, les complicacions arriben i necessitem un reforç per mantenir l’equilibri i continuar endavant i en aquest moment és quan les flors poden ajudar-nos.
Amb la seva utilització podem aconseguir d’una manera natural un estat de relaxació i unes modificacions del nostre estat anímic, que ens permetrà expressar emocions i sentiments i modificar actituds que ens poden ajudar a ser més feliços i a gaudir de més benestar.
Poden prendre’s totes les vegades que sigui necessari i el temps que sigui convenient. Un excés de producte no pot provocar sobredosis, efectes indesitjables ni interacciona en cap medicament, aliment ni tractament complementari.
La manera més habitual d’utilitzar-les és via oral. Però també es poden aplicar sobre la pell, cabell, i/o utilitzar-les en preparats de crema o gel base i inclús en esprai per a netejar ambients.

QUI LES POT PENDRE?

Totes les persones, des d’un nadó lactant fins a un ancià/na passant per totes les etapes de creixement.
També s’aconsella per a les dones embarassades.  Molt útils en nens.

"A tots aquells que sofreixen, a tots aquells que pateixen"

EDWARD BACH